Blog post 02 - Hvordan

BLOG POST 02

Af Eva Grønbjerg Christensen

April 2023

BÆREDYGTIGHED & INVESTERING

-  HVORDAN GØR DU

Hvordan Starter Du Med Bæredygtig Investering?


Hvis du er interesseret i bæredygtige investeringer, er der flere måder, du kan starte på – det vigtigste er, at du kommer i gang!


En måde er at bruge screening, det kan hjælpe dig med at filtrere virksomheder eller fonde fra, som ikke opfylder dine egne krav og kriterier for bæredygtighed eller, som fokuserer på specifikke temaer som vedvarende energi, social retfærdighed eller diversitet. Den ene udelukker og den anden at inkluderer – det kaldes også negativ eller positiv screening.


En anden måde at komme i gang med bæredygtige investeringer er at bruge ratings eller lign.. Ratings kan bruges til at vurdere og sammenligne virksomheder eller fonde, og er lavet til at give en score eller rangeringer, der afspejler deres niveau af bæredygtighed. Her er det vigtigt at finde en rating, du finder pålidelig og seriøs i deres arbejde med at vurdere bæredygtighed.


En tredje måde er at forsøge bruge aktivt ejerskab, efter man har investeret. Det handler om at gå i dialog med virksomhederne eller fondene, for at opfordre dem til at forbedre deres arbejde med bæredygtighed eller stemme for eller imod på generalforsamlinger, når det er relateret til bæredygtighed. Aktivt ejerskab garanterer ikke, at virksomheden vil gøre som du beder dem om, og at være en lille aktionær betyder normalt, at du har en lille stemme - så jo større aktionær, jo større stemme.


Selvfølgelig bør du altid lave din egen research, før du træffer investeringsbeslutninger og konsulterer en professionel rådgiver, hvis nødvendigt. Du bør også være opmærksom på de risici, der er forbundet med enhver form for investering og huske at diversificere din portefølje.

Sustainify_green_savings

Hvordan laver du bæredygtige investeringer i 3 trin?


Bæredygtig investering er ikke en modedille, trend, eller niche-investering. Det er en voksende tendens, der afspejler et skifte i verdenssyn og en ny måde at skabe og vurdere værdi på. Ved at anvende bæredygtige investeringsstrategier, kan du tilpasse dine investeringer så de matcher dine værdier og samtidig opnå dine økonomiske mål.


For at lave bæredygtige investeringer kan du følge disse 3 trin:


1) Sæt dine egne krav og kriterier: Find dine personlige værdier og holdninger og brug dem i dine investeringer. I bogen "Investér bæredygtigt - og bliv vinder på aktiemarkedet" kan du læse mere i dybden om, hvordan du gør det.

2) Læg din strategi: Hav en klar strategi, så du kan træffe rationelle beslutninger og undgå at blive påvirket af følelser som grådighed og frygt – og det alle ”eksperterne” siger.

3) Opbyg din portefølje: Opbyg en portefølje, der matcher dine egne værdier over tid - husk, at du ikke behøver at få alt rigtigt på én gang. Start ud med hvad du har penge til og planlæg hvad dit næste køb skal være og hvilke portefølje du vil have.


Vi anbefaler, at du tjekker research og ratingen fra Sustainify, hvor du kan sammenligne scoren på hver af de 17 verdensmål (SDG'erne), som en virksomhed vælger at rapportere på. Det giver unik indsigt i processen mod at nå, det pågældende verdensmål. Du kan søge på en eller flere af de 17 verdensmål og på den måde vælge dem, der matcher dine egne værdier. Tag et kig på test versionen af data på www.sustainablestockfinder.com


God vind!

LATEST

May 2023

SUSTAINABILITY & INVESTING

- BUSTING  MYTHS

March 2023

SUSTAINABILITY & INVESTING

- WHAT & WHY